Installatie van E-Power systemen bij Ikea

28 augustus 2023
Installatie van E-Power systemen bij Ikea

In november 2021 werden 2 E-Power 1250A geïnstalleerd bij Ikea. De E-Power systemen werden geïnstalleerd in 2 verschillende elektrische ruimtes die verschillende elektrische belastingen van stroom voorzien.

Ikea, een van de populairste merken ter wereld, is een multinational gevestigd in Zweden, gespecialiseerd in de detailhandel in huis- en kantoormeubelen. De groep stelt wereldwijd ongeveer 150.000 mensen tewerk, heeft een wereldwijde omzet van ongeveer € 30 miljard en is aanwezig in 43 landen met 355 verkooppunten. Meer dan 70% van de omzet wordt in Europa gegenereerd.

Na een algemeen akkoord met de directie van het Zweedse hoofdkantoor is besloten om een piloottest uit te voeren in een Ikea-winkel in Vantaa in Finland, waar in november 2021 2 E-Power 1250A geïnstalleerd werden. De E-Power systemen werden geïnstalleerd in 2 verschillende elektrische ruimtes die verschillende elektrische belastingen van stroom voorzien, voornamelijk elektronische verlichting, airconditioning, liften, roltrappen, restaurant en voedselkoeling.

De gegevens werden verzameld gedurende een periode van 12 maanden, tussen 30 november 2021 en 1 december 2021, waarbij het energieverbruik in de standen "Besparing" en "Bypass" werd vergeleken met frequente schakelingen en sample tijd, gemiddeld elke 5 minuten. In de 1e E-Power is het gemiddelde besparingspercentage in de periode gelijk aan 4,61%, terwijl dit in de 2e E-Power 7,66% is.

Na deze piloottest keurde het management van Ikea de installatie goed van de E-Power systemen in de meeste Ikea winkels en productievestigingen in de komende 3 jaar.

Nieuws archief


Duurzame energie

Zonnepanelen, laadpalen, thuisbatterijen of warmtepompen, van het initiële advies en ontwerp tot de installatie en het onderhoud, we zijn er om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten behaalt.

Contacteer ons